over ons
Paul Bluemink Ecologisch hovenier

Even voorstellen

Mijn naam is Paul Bluemink. Na 17 jaar als ondernemer te hebben gewerkt heb ik besloten om mijn hart te volgen en me toe te leggen op het groen. Diverse opleidingen en cursussen rijker ben ik ecologisch hovenier en adviseur en expert in ecologische tuin- en landschapsinrichting. Daarbij heb ik me gespecialiseerd in de aanleg en advies van voedselbossen en eetbare permacultuur tuinen.

ons team

Onze experts
staan voor u klaar

Ik sta garant voor het hele traject van planning tot realisatie en onderhoud.
Op bepaalde onderdelen werk ik nauw samen met een team van experts. 

Sifra Timmermans

Sifra Timmermans

Tuinontwerp
Mijn naam is Sifra Timmermans en ik denk graag mee over je tuin. Het liefst ontwerp ik groene ecologische tuinen, waarin je als mens lekker van de natuur kunt genieten. Ik ben gespecialiseerd in eetbare tuinen en ik ontwerp graag via de principes van permacultuur. Van groene gezinstuin tot eetbaar paradijs. Ik ga graag samen met jou/jullie aan de slag om een tuinschets te maken. Deze schets kan ik uitwerken tot een tuinontwerp en een beplantingsplan.

Boomverzorging

Onze filosofie

Kies je eigen groene omgeving

img
img
img

De principes van ecologische tuinen zijn algemeen toepasbaar. Van kleine stadstuin tot boomgaard met veel fruit en noten. 

  • Kies planten die passen bij het type bodem en het (veranderende) klimaat. Hiermee voorkom je overmatige waterbehoefte, ziekte-gevoeligheid en  slechte groei. 
  • Zorg voor een gelaagde begroeiing in de tuin. Je krijgt zo een optimaal volume. De tuin wordt boeiender.
  • Zorg dat de bodem bedekt blijft. De natuur ziet een open plek als een wond en zal de genezing starten met de groei van onkruid.
  • Ken en respecteer de eigen dynamiek van planten. Ze kunnen zowel samen werken als elkaar tegenwerken.
img
img
img
img
img
img
img
"Paul heeft er samen met Marij voor gezorgd dat een saai en slechtgroeiend veldje is omgetoverd in een prachtige afwisseling van planten, stenen en water met veel kleuren die door het seizoen veranderen en volop vlinders en vogels aantrekken."
Leo
Teteringen
"Ik heb erg prettig samengewerkt met Paul. Zijn enthousiasme is aanstekelijk. Hij is oplossingsgericht, heeft overduidelijk liefde voor zijn werk en doet dat met veel respect voor de natuur en mij als klant."
Jolly
Rijsbergen
"Paul is vriendelijk, werkt hard, heeft kennis van zaken en komt zijn afspraken na."
Juliette van der Loo
Ulvenhout
“We zijn enthousiast over het fraaie resultaat van Paul’s deskundige vakwerk.”
Familie De Regt
Ulvenhout
“Paul heeft met veel kennis van zaken, en goed luisterend naar onze ideeën ons voedselbos (samen met ons) ontworpen en aangelegd. We zijn er heel blij mee.”
Charles en Nicoline
Hoeven