Diensten

Wij gaan
voor kwaliteit

Een ecologische tuin vereist een goed doordacht plan, zodat hij kan floreren zonder al te veel menselijke tussenkomst. Ik help je graag op weg.

01

Advies

Vaak vinden klanten het leuk om zelf in de tuin actief te zijn maar is er gebrek aan kennis over specifieke planten of over de vorm van de tuin. Ik kom dan graag langs voor advies, zodat je zelf weer vol zelfvertrouwen verder kunt.

bloementuin
02

Coaching

Terwijl we samen in de tuin werken, geef ik ter plekke adviezen en tips. Twee vliegen in één klap. We kunnen al snoeiend door de beplanting lopen. Tegelijkertijd geef ik adviezen over de snoeiwijze, de gezondheid van de bodem, het toepassen van ecologische principes en de vormgeving van jouw tuin.

Notenoogst
03

Ontwerp

Een goed ontwerp is van belang voor een duurzame en klimaatbestendige tuin. Voor een ontwerp werk ik samen met Sifra Timmermans. Zij is gespecialiseerd in het  ontwerp en de aanleg van natuurrijke tuinen.  

relax bank in tuin
04

Aanleg

Je kunt bij mij terecht voor het ontwerp tot aan de realisatie en het beheer van jouw tuin. Ik doe niet alles alleen. Ik huur experts in voor bijvoorbeeld het tuinontwerp en boomverzorging.  Als je zelf al een ontwerp hebt, kun je evengoed bij ons terecht.

Hovenier tuinaanleg Paul Bluemink
05

Beheer

Een ecologische tuin kan zichzelf bedruipen. Ik spreek dan ook liever van tuinbeheer in plaats van tuinonderhoud. Tuinafval is in feite geen afval. Biologisch materiaal kun je op verschillende manieren hergebruiken. Denk aan composthopen, takkenril, mulch en houtsnippers op looppaden. Noodzakelijk onderhoud voer ik samen met vakbekwame collega’s uit.

rozenbottels
06

Boomverzorging

Voor specifieke boom projecten werk ik samen met boomdeskundige Ron van der Werff van Natuurlijk-groen.nl.

boom snoeien boomverzorging