Permavoorbeeld tuin duurzaam

Permavoorbeeld tuin duurzaam

Een duurzame tuin is een milieuvriendelijke ruimte die u kunt gebruiken om uw eigen voedsel te verbouwen, uw ecologische voetafdruk te verkleinen en u een goed gevoel te geven over wat u doet voor het milieu.

Een duurzame tuin gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Hij is aangelegd met planten die van nature goed gedijen in jouw klimaat, zodat ze geen speciale zorg of toevoegingen nodig hebben om goed te groeien. Dat betekent niet meer dan één keer per week water geven, geen kunstmest na het planten en niet snoeien tot het tijd is om te oogsten.

Je kunt overal een tuin aanleggen! Veel mensen beginnen graag met bakken, omdat die gemakkelijk te verplaatsen zijn. Maar anderen geven de voorkeur aan verhoogde bedden omdat die van alles gemaakt kunnen worden (houtpallets!) en meer ruimte bieden voor planten. Hoe dan ook, alles wat je nodig hebt is grond en zaadjes!

Over de duurzame tuin

De duurzame tuin is een concept dat steeds populairder wordt. Een duurzame tuin is een tuin die middelen gebruikt op een manier die ze niet uitput of het milieu negatief beïnvloedt.

Een duurzame tuin gebruikt organische meststoffen, mulch en compost om de bodem gezond te houden, waardoor er geen schadelijke chemicaliën in het grondwater terechtkomen. De planten worden gekozen op hun vermogen om te gedijen in hun groeiomgeving, zodat ze geen extra water of extra zorg nodig hebben. De planten en bomen zijn geselecteerd om voedsel en beschutting te bieden aan inheemse dieren, zoals bijen en vogels.

Het belangrijkste aspect van een duurzame tuin is de aandacht voor afvalbeheer: elk deel van de plant moet worden gebruikt – niets mag verloren gaan!

De eerste stap naar een duurzame tuin

De eerste stap naar een duurzame tuin is klein beginnen.

Een duurzame tuin is een tuin die voedsel kan blijven produceren, zelfs nadat u er niet meer bent. Dit betekent dat je dingen moet doen als:

  • Organische meststoffen en bestrijdingsmethoden gebruiken om ervoor te zorgen dat je planten gezond zijn en vrij van ziekten.
  • Winterharde plantensoorten planten die bestand zijn tegen ongedierte zonder chemische behandeling, zoals tomaten of bosbessen.
  • -ebruik natuurlijke bronnen zoals compost en mulch uit uw tuin in plaats van kunstmest uit de winkel te kopen.